Hai haai
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
14 Januari 2013 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Hierbij alweer het laatste verslag uit Zuid-Afrika. We zijn inmiddels weer terug in Kaapstad. Na die paar dagen in Mosselbaai, zijn we door gereden naar Addo National Park. Een national park waar olifanten in het wild leven en waar je met je eigen auto mag rijden. Die beesten zijn dus helemaal niet onder de indruk van auto's en doen gewoon lekker hun ding. Het leukste om te zien was dat ze met zijn allen aan het zwemmen en spelen waren. We wilden eigenlijk 3 nachtjes in Addo blijven, maar het was daar niet bepaald sex drugs & rock ' n roll dus besloten we ongepland 2 nachtjes naar Jeffrey's Bay te gaan. Het hostel rook naar een fusion van natte hond en sokken, maar al met al hebben we het erg gezellig gehad in ' J-Bay', ondanks dat daar 's avonds ook niet zo veel gebeurde. Ook hebben we weer eens aan kunnen tonen dat wij niet kunnen surfen :P
Na Jeffey's Bay gingen we naar Plettenberg Bay. Best een leuk stadje met een mooi natuurgbied genaamd Robberg. Na Plettenberg gingen we terug naar Kaapstad, maar we zijn ook nog gestopt in Mosselbaai, want ik moest mijn haai duik nog doen. Die was de vorige keer afgezegd vanwege het slechte weer. Marije was vorige keer wel al geweest, en die had me goed voorbereid. Aangezien bij haar tripje iedereen vanwege de woeste zee continu aan het kotsen was, was ik de avond ervoor maar vast begonnen met zooitje reisziektepillen. En met succes, gelukkig was ik niet ziek geworden. Dat haai duiken is wel echt een van de tofste dingen die ik ooit gedaan heb hoor. Je komt eerst zo aan op die plek waar ze zitten, en dan worden ze gelokt met vissenbloed (iiieee) en tonijn koppen (ze worden gelokt, niet gevoerd). Komt er echt zo'n onwijze bakbeest van 4 meter aan zwemmen. Dat is wel echt super mooi om te zien. Dat was ook het moment om die kooi in te gaan. Ik was de enige die al een wetsuit aanhad, had ik zelf meegenomen, dus ik mocht alvast in mijn eente die kooi in. O.k. dan..... ik die kooi in. Toen riepen die gasten op die boot ineens ' go down, shark on your left'. Ik een hap lucht nemen en naar de onderkant van die kooi gezwommen en dan zwem je dus oog in oog met een witte haai. Echt super gaaf!!
Na het haaienduiken gingen we terug naar Kaapstad, 2 dagen eerder dan gepland, want we wilden nog even van de stad en het nachtleven hier genieten. We waren er pas rond 9 uur ' s avonds en we waren eigenlijk helemaal kapot, maar hey, slapen is voor mietjes natuurlijk dus wij toch maar gewoon op stap gegaan en de afgelopen 3 dagen hebben we genoten van al het goede dat Kaapstad en omstrekente bieden heeft. We vliegen vanmiddag helaas alweer naar huis. Jammer, als het aan ons ligt gaan we emigreren :) We hebben het super leuk gehad. Tot snel allemaal! x Alex en Marije
15 Januari 2013 - 17:51
Richard: